پادکست (1): پادکست و زبان آموزی
 
English Learner
 
 
شنبه 22 تير 1392برچسب:, :: 15:24 ::  نويسنده : ".The "E.L

اگر با اصطلاح پادکست (Podcast) یا پاد پخش آشنا نیستید، لطفا به تعریف *OALD توجه کنید:

 podcast noun  a recording of a radio broadcast or a video that can be taken from the Internet

البته این که پادکست چیست و این اصطلاح از کجا شروع شد و... در این جا اهمیت چندانی ندارد، بلکه هدفم این است که کارایی پادکست را (مخصوصا نسخه های صوتی) با کارایی فیلم ها (سینمایی و سریال ) و آهنگ ها (که طرفداران زیادی دارند) در زمینه ی تقویت زبان از دیدگاه خودم مقایسه کنم. ابتدا نگاهی به برخی ویژگی های این دو می اندازیم:

 
  ویژگی  1: فیلم و آهنگ   2: پادکست 
 1. اهمیت سرگرم کننده بودن      بسیار زیاد       ***
 2. تنوع موضوع        دارد      دارد
 3. دسترسی     خیلی آسان     آسان

 1. اهمیت سرگرم کننده بودن: هر چند در بین محصولاتی که در گروه اول قرار می گیرند، مواردی نیز پیدا می شوند که صرفا جنبه ی آموزشی دارند و برای آموزش انگلیسی به عنوان زبان دوم طراحی شده اند، ولی بعد از اتمام سطوح اولیه، نوبت به محصولاتی می رسد که برای آموزش زبان طراحی نشده و مخاطب اصلی شان افرادی است که انگلیسی زبان مادری شان می باشد. استفاده از این محصولات مزایای زیادی دارد:آشنایی با فرهنگ، آداب و رسوم، لهجه و... مردم بومی کشورهای مختلف، آشنایی با اصطلاحات عامیانه،... اما نباید فراموش کرد که این محصولات طوری طراحی شده اند که توجه مصرف کننده را جلب و او را سرگرم کنند. همین امر باعث می شود که پس از مدتی زاویه دید اکثریت از "زبان آموز" به "طرفدار" تغییر کرده و بازده کم شود ( مثلا از توجه بر کلمات و معنا و مفهوم  شعر کاسته شده و فرد بر روی ریتم تمرکز می کند یا به جای توجه به کلمات، به بازیگران، لباس ها، صحنه های اکشن و... توجه می کند). در مورد محصولاتی که در گروه دوم قرار می گیرند، به نظرم از آن جایی که مطالب و ایده ها مستقیم تر بیان شده، سرگرم کننده بودن اهمیت کمتری داشته و چیزی که "مصرف کننده" را تبدیل به "طرفدار" می کند در درجه ی اول موضوع و مطالب و بعد از آن فن بیان و دیگر موارد است، بازده ساعاتی که صرف گوش دادن/تماشای پادکست ها می کنیم کاهش نمی یابد (به عبارت دیگر ساعت ها وب گردی پی عکس های این و آن و....تعطیلچشمک)

2. تنوع موضوع: برای هر دو گروه تنوع موضوع آن قدر زیاد هست که همه نوع مخاطب را راضی نگه دارد.

3. دسترسی: هرچند قدرت دسترسی به هر دو برای کسی که به اینترنت دسترسی دارد تقریبا یکسان است ولی حدس می زنم با توجه به این که (1) تبادل فیلم ها و آهنگ ها در خانواده ها، بین دوستان و همکاران مرسوم تر است. (2) مورد توجه قرار گرفتن یک شخص به خصوص (کارگردان، بازیگر، خواننده،...) باعث مورد توجه قرار گرفتن و انتشار وسیع تر محصولاتی می شود که آن فرد در ساختش شرکت داشته، دسترسی به فیلم ها و آهنگ ها  کمی راحت تر از پادکست هاست. اما در حقیقت پیدا کردن پادکست مفید و آموزنده ی باب طبع واقعا آسان است!

نتیجه گیری: این که از گروه یک برای یادگیری بهتر زبان کمک می گیرید یا گروه دو انتخاب خودتان است (برای مثال من پادکست را ترجیح می دهم). هر دو می توانند مفید باشند به شرطی که درست و با برنامه استفاده شوند. اگر هدف اصلی تان استفاده از محصولات گروه یک برای تقویت زبان بوده ولی حس می کنید زاویه ی دیدتان تغییر کرده، می توانید با یک برنامه ریزی منطقی بازده تان را بالا ببرید. اگر هم تصمیم گرفتید نگاهی به دنیای پادکست ها بیاندازید مطالب بعدی این وبلاگ را از دست ندهیدچشمک


       Oxford Advanced Learner's Dictionary* 



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید
آخرین مطالب
نويسندگان


ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 9
بازدید دیروز : 14
بازدید هفته : 23
بازدید ماه : 66
بازدید کل : 98661
تعداد مطالب : 84
تعداد نظرات : 11
تعداد آنلاین : 1